مشارکت
بسمالله الرحمن الرحیم
ما دیگر ۵۰٪ هم نیستیم. ما گه میگویم، یعنی همه کسانی که نظام را قبولدارند. متأسفانه، آمار مشارکت به ۵۰٪ هم نرسید. توی تهران که آمار، فاجعه است. ۲۲٪ از واجدین شرایط، آمدند. چقدر خودم را توجیه کنم که مریض بودند، سفر بودند، جای دیگری رای دادند...
نیامدند. دلخورند، دلزدهاند. سردرگم هستند. امیدوارم نمایندگان آینده، آنقدر خوب کار کنند که دوره بعد شاهد آمار حداقل ۷۰٪ باشیم.
خیلی بد است که آمار مشارکت آمریکا، بالاتر از ماست. برویم کمکاریهایمان را جبران کنیم.
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة والنصر و اجعلنا من خیر أنصاره و أعوانه و شیعته و جنوده و المستشهدین بین یدیه
والعاقبة للمتقین
پ.ن:
۱- رفتم سری به آمار زدم. آمار آدمهایی که ترجیح میدهند خاکستری نباشند. ترجیح میدهند مؤثر باشند، ترجیح میدهند کاری کنند.
بالاترین آمار مشارکت مردمی در انتخابات، مربوط به ریاستجمهوری سال ۸۸ بود که ۸۴ درصد مردم رأی دادهاند. رقابتی نفسگیر بین ۴ کاندیدا...
و بالاترین آمار مشاکرت مردمی در انتخابات مجلس، برای مجلس پنجم با آمار مشارکت ۷۱/۱٪ است...
پس نتیجه میگیریم کلا در همه انتخاباتها، ۱۶٪ از مردم کلا رأی نمیدهند. و برای مجلس شورای اسلامی این درصد به ۲۹٪ افزایش پیدا میکند.
۲- گروهی که رأی نمیدهند، چند دستهاند:
الف) به طور معمول دوست ندارند رأی بدهند، برایشان مهم نیست. ربطی هم به مذهبیبودن و نبودنشان ندارد. والاع آدم مذهبی میشناسم که اصلاً تا حالا رأی نداده. اتفاقاً با نظام هم زاویه ندارد.
واقعاً عدهای از مردم برایشان مهم نیست که چه کسی روی کار میآید؟! مسلمان است یا غیر مسلمان؟! پادشاه است یا فقیه؟!
ب) عدهای مدارک هویتی گم کردهاند، عدهای مقیم خارج از کشورند و جزو واجدین شرایط حساب میشوند، عدهای سفرند و مدارکشان را با خود نبردند. بخشی از مردم مدارک هویتیشان دزدیدهشده و در صف گرفتن المثنی هستند. مثلاً تا دور قبلی که حتماً باید شناسنامه در فرایند رأیگیری بود و امسال که کلا حذفشد، افرادی را میشناختم که فرآیند صدور شناسنامه المثنی برایشان طول کشید و نتوانستند رأی بدهند.
ج) بخشی از مردم کشورم، بیمارند. در کما هستند، بههوش نیستند، زمینگیرند، آلزایمر دارند و... این ها جزو واجدین شرایط هستند و رأی نمیدهند.
۳- آدمهای دسته دوم، در کمترین وضعیت ۱۶٪ بودهاند. البته با توجه به امکان رأیدادن ایرانیان در انتخابات ریاستجمهوری در سایر کشورها، این آمار، کم میشود و با توجه به آمار انتخابات مجلس، ۲۹٪ هستند.
۴- حالا ما میمانیم و ۳۰٪ ای که رأی ندادند... (البته در تهران، آمار میشود ۵۰٪. ۵۰٪ تهرانیهایی که مشکلی نداشتند، رأی ندادند...)
با این تورم و گرانی باید به مردم حق داد که دوست نداشته باشند در انتخابات شرکت کنند
من بیشتر نگرانیم سر مسائل امنیتیه چون با این آمار دشمنامون متوجه شدند که مردم پشت کشور نیستند و میتونه اون ها رو برای خباثت هاشون به طمع بندازه